Recept från tjejmiddag 24/3 -10

Tack för en trevlig kväll! Här kommer receptet på laxen (från Allt om Mat nr 5/2010).

Favoritfisk i ugn (4 pers)

600 g laxfilé

1 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar

1 burk kräftstjärtar i lag (ca 340 g)

1 tub mjukost med kräft- eller skagensmak (200 g)

2,5 dl mellangrädde

2 msk konc hummerfond

1 dl finhackad dill
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 dl riven västerbottenost

Tillbehör:
pressad potatis
sparris
citronklyfta

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Häll av kräftstjärtarna och fördela dem över fisken.

Blanda mjukost, grädde, hummerfond, dill, salt och peppar. Fördela blandningen över fisken. Strö på osten. Gratinera mitt i ugnen 20-25 min.

Servera laxen med pressad potatis, sparris och citronklyfta.


Sesamlax med chèvre

Eva och jag hade denna rätt för ett bra tag sen...men här kommer receptet i alla fall.

4 portioner

olivolja
700 g laxflié
salt
vitpeppar
150 g chèvre(getost)
1 burk creme fraiche
5 soltorkade marinerade tomater
1 msk färsk finhackad dragon
2 msk sesamfrön

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäkerform med lite olivolja. Lägg laxfilén i formen och strö över salt och peppar. Smula chèvren i en skål och blanda med creme fraiche. Hacka soltorkade tomater och dragon fint och blanda ner i ostcremen. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen över laxfilén och toppa med sesamfrö. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med krispig sallad och pressad potatis.

/Jennie

RSS 2.0