Tjejmiddag 17 maj 2010
Tack för en härlig kväll!!
Fransk laxlåda:
4 port
500 g skinn- och benfri laxfilé
1/2 tsk salt
1–2 purjolökar
2 äpplen
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 msk hummerfond
2 tsk fransk senap
salt och citronpeppar
Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda fisken med salt. Skiva purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena. Lägg allt i en ugnssäker form. Blanda grädde, senap och hummerfond och i med salt och citronpeppar. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
Tillbehör: Sallad och pressad kokt potatis.
Ananastortillas:
4 port
1/2 färsk ananas eller 4 ringar konserverad
1 banan
3 msk smör
2 msk farinsocker
1 tsk kanel
2 stora tortillas
250 g Kesella vanilj
Sätt ugnen på 225°. Skala ananas och banan och skär frukten i små bitar. Fräs först ananasen i smöret i en stekpanna. Rör i farinsocker, kanel och banan. Lägg frukten på tortillabrödet och rulla ihop. Lägg rullarna på bakplåtspapper på en plåt och pensla med smöret som är kvar i pannan. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Skär tortillan i bitar och servera med Kesella vanilj.
Vi hade även vaniljglass till.
Tack för oss!
Jennie och Madde
Fransk laxlåda:
4 port
500 g skinn- och benfri laxfilé
1/2 tsk salt
1–2 purjolökar
2 äpplen
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 msk hummerfond
2 tsk fransk senap
salt och citronpeppar
Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda fisken med salt. Skiva purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena. Lägg allt i en ugnssäker form. Blanda grädde, senap och hummerfond och i med salt och citronpeppar. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
Tillbehör: Sallad och pressad kokt potatis.
Ananastortillas:
4 port
1/2 färsk ananas eller 4 ringar konserverad
1 banan
3 msk smör
2 msk farinsocker
1 tsk kanel
2 stora tortillas
250 g Kesella vanilj
Sätt ugnen på 225°. Skala ananas och banan och skär frukten i små bitar. Fräs först ananasen i smöret i en stekpanna. Rör i farinsocker, kanel och banan. Lägg frukten på tortillabrödet och rulla ihop. Lägg rullarna på bakplåtspapper på en plåt och pensla med smöret som är kvar i pannan. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Skär tortillan i bitar och servera med Kesella vanilj.
Vi hade även vaniljglass till.
Tack för oss!
Jennie och Madde
Kommentarer
Trackback