Juni-recept!
Det här receptet fick jag skickat till mig för ganska länge sen...idag slog det dåliga samvetet till och jag lägger in det! ;) Jag var inte på den här tjejmiddagen, det var hos Linn och Linda i juni. Visst hade ni fläskfilé till risonisalladen?
Om någon av er har fläskfiléreceptet så kan ni lägga in det också!
Ses om ett par timmar hos Jennie! Kram Helene
RISONISALLAD
Ingredienser 1,5 paket risoni, Barilla, à 500 g
2 st röda paprikor
3 st salladslökar
2 st cocktailtomater, askar à 250 g
200 g grekisk fetaost
Basilikaolja: 1 st basilika, stor kruka 1 dl olivolja 2 st vitlöksklyftor 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar, nymald Garnering: basilikablad
Tillagning Risoni är pasta i risform och brukar gillas av alla. Koka i stor gryta och rör om då och då. Den kan serveras varm ljummen eller kall, men rumstempererad.
1. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull till risonin.
2. Ansa och tärna paprikan. Skiva salladslöken tunt. Halvera tomaterna. Smula fetaosten fint.
3. Basilikaolja: Finfördela basilikabladen med mixerstav eller matberedare eller hacka dem fint. Blanda med olja, pressad vitlök, salt och peppar.
4. Lägg ner risonin och koka 11 minuter. Rör om då och då. Häll av vattnet och blanda ner oljan, grönsaker och fetaost.
Rör om. Smaka av. Lägg upp och garnera med basilikablad.
Om någon av er har fläskfiléreceptet så kan ni lägga in det också!
Ses om ett par timmar hos Jennie! Kram Helene
RISONISALLAD
Ingredienser 1,5 paket risoni, Barilla, à 500 g
2 st röda paprikor
3 st salladslökar
2 st cocktailtomater, askar à 250 g
200 g grekisk fetaost
Basilikaolja: 1 st basilika, stor kruka 1 dl olivolja 2 st vitlöksklyftor 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar, nymald Garnering: basilikablad
Tillagning Risoni är pasta i risform och brukar gillas av alla. Koka i stor gryta och rör om då och då. Den kan serveras varm ljummen eller kall, men rumstempererad.
1. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull till risonin.
2. Ansa och tärna paprikan. Skiva salladslöken tunt. Halvera tomaterna. Smula fetaosten fint.
3. Basilikaolja: Finfördela basilikabladen med mixerstav eller matberedare eller hacka dem fint. Blanda med olja, pressad vitlök, salt och peppar.
4. Lägg ner risonin och koka 11 minuter. Rör om då och då. Häll av vattnet och blanda ner oljan, grönsaker och fetaost.
Rör om. Smaka av. Lägg upp och garnera med basilikablad.
Kommentarer
Trackback