Receptet också...

Här kommer receptet på pastagratängen!

För fyra personer:
¤ 500 g pennepasta

Till köttfärssåsen:
¤ 500 g köttfärs
¤ 1 gul lök
¤ 1 vitlöksklyfta
¤ 5 dl färdig tomatsås
¤ 1 msk konc kalvfond
¤ 1 msk basilika
¤ salt o vitpeppar
¤ 2 msk olivolja

Till ostsåsen:
¤ 5 dl mjölk
¤ 1 dl grädde
¤ 3 dl rivenost
¤ peppar
¤ maizena till redning

Fräs hackad gul lök o köttfärs med olivolja i rymlig kastrull/gryta. När färsen grynat sig, tillsätt pressad vitlök, tomatsås och kalvfond. Krydda med basilika och sjud 10 min. Salta o peppra. Koka pastan nästan halva tiden som anges på paketen. Låt pastan rinna av i durkslag. Koka upp mjölk o grädde. Rör i riven ost och red av med maizena löst i vatten. Sjud såsen 5 min innan den smakas av med enbart peppar.
Ta en stor bunke. Blanda köttfärs, pasta och ostsås. Häll blandningen i en ugnsfast form och grädda i ca 20 min i 225 grader! Servera med en sallad!

Åsa, du får nog göra ett inlägg med ananaspajen, den kan inte jag!
Ha det bra allihop, kram Helene

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0